Fødselsmerker, krykker og høreapparat: Her er dukkene du ikke har sett maken til

– 150 millioner barn trenger leker som ligner på dem.

Lek gir læring og økt forståelse.

Psykolog Krisztina A. Lurås i Oslo synes kampanjen med Toy Like Me er et flott tiltak, og synes også norske forhandlere av leker bør kaste seg på trenden.

– Både i form av å forhandle dukker og leker med funksjonshemminger, og også i form av å legge press på de store internasjonale leketøysgigantene, sier Lurås til Foreldre.no.

– Det vil sende et viktig signal til barn med funksjonshemminger om at de også er «normale», sier hun.

For barns verden formes og forstås i stor grad via lek, forteller psykologen. Da blir det viktig at dette også kan gjenspeiles i de lekene barna har å leke med.

– Det å kjenne seg igjen og kunne assosiere seg med noe er viktig, og vi vet at barn oppdager og lærer om verden gjennom lek, sier Lurås.

Les hele artikelen på foreldre.no

FUNKSJONSHEMMEDE DUKKER: Den britiske dukkeprodusenten Makies har laget dukker med fødselsmerker, arr og funksjonshemninger. © Foto: Makies  Les mer fra kilde: http://www.psykologenioslo.no/psykologen-i-oslo-stotter-uk-kampanjen-toy-like-me/#ixzz3f1ptlrt5  Innholdet på denne hjemmesiden er beskyttet av opphavsrett og tilhører Psykologen i Oslo, men del gjerne på sosiale medier eller e-post hvis du inkluderer web-linken over.

FUNKSJONSHEMMEDE DUKKER: Den britiske dukkeprodusenten Makies har laget dukker med fødselsmerker, arr og funksjonshemninger. © Foto: Makies