Psykologen svarer på spørsmål

Psykologen i Oslo svarer på dine spørsmål
Psykologen i Oslo svarer på dine spørsmål

Har du et spørsmål til Psykologen? Noe du lurer på om terapi? Spør i kommentarfeltet under eller bruk kontaktskjemaet. Psykologen svarer ved første anledning.


Kan jeg avslutte terapien når jeg ønsker?

Du bestemmer selv hvor mange timer du vil ha og når du vil avslutte behandlingen. Det er nyttig for oss å ha en åpen dialog om dette i løpet av behandlingen, slik at vi kan tilrettelegge for en god avrunding. Det er alltid fordelaktig å ha en planlagt avslutningssamtale der vi sammen kan oppsummere behandlingen.

Les mer


Hvordan kommer jeg igang med terapi hos en psykolog?

For å bestille en time hos psykologen i Oslo, kan du gjøre følgende:

  1. Bruk vårt kontakt skjema.
  2. Send en e-post til psykolog@anneselvik.no
  3. Klikk her for å sende en SMS
  4. Klikk her for å ringe (47) 95821751

Hvor lenge skal man gå til psykolog?

Antall behandlinger avhenger av deg som individ og dine unike problemstillinger. Mine behandlingsmetoder er dog veldig effektive, og de aller fleste jeg jobber med har mellom 5 og 10 behandlingstimer med nær 100% bedring av det/de problemene de kom i terapi for. Noen trenger bare noen få timer, andre trenger lengre tid.En første konsultasjon vil gjøre deg i stand til å se om terapi er riktig for deg.

r


Hvordan vet jeg hvilken terapiform som er mest egnet til meg?

Det finnes en rekke etablerte terapeutiske tilnærminger. Disse inkluderer kognitiv terapi, metakognitiv terapi, mentaliseringsbasert terapi (affektbevissthet), humanistisk terapi, psykodynamisk terapi, interpersonlig terapi, emosjonsfokusert terapi. Du kan ha en ideen om at en bestemt tilnærming ville være egnet til deg. Hvis ikke, finner du ut dette sammen psykologen i første konsultasjon.

Les mer


Vil min terapi være konfidensiell?

All terapi er konfidensiell og psykologer har taushetsplikt i alt sitt terapeutiske arbeid. Med dette menes at det som tas opp med en psykolog ikke fortelles videre uten at det på forhånd er godkjent av klienten, verken til klientens familie/venner, helsevesen, politi, skole eller sosialkontor. Det eneste unntaket fra taushetsplikten er dersom det foreligger åpenbar…

Les mer


Kan en psykolog foreskrive medisiner hvis jeg trenger det?

Psykologer foreskriver ikke medisiner .

Les mer


Kan jeg få snakke med psykologen før min avtale time?

I din første time vil du få sjansen til å stille dine spørsmål. Dette gir deg en sjanse til å diskutere om terapi er riktig for deg før du forplikter deg til ytterligere terapi. Ved første konsultasjon vil vi utforske aktuelle spørsmål og utarbeide en skreddersydd terapi plan for deg. De aller fleste fortsetter normalt…

les mer


Vil min psykolog være tilgjengelig for meg i en krise?

Psykologen vil være tilgjengelig for deg til din avtalte tid. Psykologen er ikke i stand til å tilby beredskap og du må søke andre ressurser for hjelp under en krise. I slike tilfeller bør du kontakte fastlegen din eller om nødvendig nødetatene…

Les mer


Kan jeg bruke min helseforsikring til å betale for psykologtjenesten?

Dersom du har privat helseforsikring dekkes vanligvis 10 psykologkonsultasjoner. Behandlingsforsikringer via arbeidsgiver dekker vanligvis 10 timer psykologbehandling. Storebrand, Tryg, If, Gjensidige, Sparebanken 1, Vertikal (seks konsultasjoner) har slike forsikringer.

les mer


Hvorfor trenger jeg å komme ukentlig til psykologen?

Regularitet er viktig for produktiv terapeutisk arbeid. Ukentlige behandlinger eller annenhver uke resulterer i gradvis og jevn fremgang. I begynnelsen av behandlingsforløpet er det også overføring av mye psykologisk kunnskap som er nødvendig for at du skal kunne endre tankemønstre og atferd som igjen vil påvirke hvordan du føler deg…

Les mer


Har du et spørsmål til Psykologen?

Noe du lurer på om terapi? Spør i kommentarfeltet under eller bruk kontaktskjemaet. Psykologen svarer ved første anledning.

Vi publiserer ikke noen etternavn (kun fornavn) eller informasjon som kan identifisere deg som spør.