Psykologen i Oslo – Psykolog med lang erfaring i hjertet av Oslo
Synes du at det er vanskelig å forplikte deg til noen? Sliter du med å forholde deg til barna dine, eller synes du det er vanskelig å kommunisere med familien din? Kanskje du ofte ender opp i diskusjoner med sjefen din, eller har problemer med å forholde deg til kolleger?
Opplever du ofte sjalusi og sinne ovenfor din partner? Er relasjonene dine ofte preget av en kamp om makt og maktforskjeller? Kommer du ikke overens med andre? Sliter du med nære relasjoner? Opplever du mye krangling, konflikt og utrygghet i relasjoner med andre mennesker som partnere, venner, familie og kolleger? Sliter du med tillit og trygghet i relasjoner til andre? Opplever du at det fort blir dårlig kommunikasjon i relasjoner med andre mennesker?
Relasjonsproblemer er svært vanlig og kan betraktelig forbedres med terapi
Vi er sosiale vesener og har ikke godt av å isolere oss fra andre mennesker. Relasjoner er samtidig svært komplekse. Det å oppleve uoverensstemmelser, krangling og konflikt er noe man må forvente kan skje, noe annet hadde vært urealistisk og en illusjon. Desto viktigere er det å rette fokus mot hvordan man best kan håndtere og mestre slike utfordringer.
I terapi kan psykologen hjelpe deg forstå dine relasjonelle og emosjonelle mønstre slik at du kan få muligheten til å tåle og regulere følelsene dine heller enn å utagere.
Hva er vanlige eksempler på relasjonsproblemer?
- Regelmessige uenigheter, krangler og konflikter
- Vanskeligheter med å forplikte seg til noen; problemer med å være i en tilknytningsrelasjon
- Vanskeligheter med å finne en partner, eller den rette partneren for deg
- Dårlig kommunikasjon
- Relasjonsmønster preget av at du ofte slår opp med noen
- Maktdemonstrasjon og maktforskjeller i relasjoner
- Sjalusi, sinne og utroskap
- Problematiske vennskap og forhold
- Problemer i arbeidsforhold (med sjef og kolleger)
- Konflikter relatert til oppdragelse
Hvilke relasjonsrelaterte problemer og utfordringer kan jeg søke terapi for?
- Gjentakende krangling og konflikt
- Problemer knyttet til det å forplikte seg
- Sjalusi og sinne
- Separasjon og skilsmisse
- Utfordringer relatert til oppdragelse
- Utroskap og utenomekteskapelige affærer
- Seksuelle problemer
- Vold-psykisk og fysisk
- Dårlig kommunikasjon
- Blandede familier
Hvordan kan terapi hjelpe meg forbedre mine relasjoner?
En psykolog vil kunne hjelpe deg få innsikt i hva som er kjernen til problemene du opplever og hjelpe deg forstå og identifisere hvilke faktorer som er med på å opprettholde slike mønstre. Dette vil bidra til større forståelse og klarhet rundt endringene som trengs for å utvikle sunnere relasjoner.
Samtidig, så er den terapeutiske relasjonen, eller alliansen som det også kalles, også en viktig modell for god kommunikasjon, og vil hjelpe deg med å bli mer bevisst på hvilken behov du har i relasjoner til andre og hjelpe med selvinnsikt på hvordan du ønsker å bli behandlet av andre mennesker og hvilken grenser du trenger å sette for å føle deg verdsatt, respektert, validert og trygg. Du vil oppnå en større opplevelse av kontroll og være i stand til å ta gode valg og utvikle mer positive og sunnere relasjoner med andre.